Sint Maarten – Stranden

34

De kust van Sint Maarten wordt gekenmerkt door een groot aantal baaien en inhammen met kleine en grotere zandstrandjes. Er zijn maar liefst 37 prachtige stranden, die onderling nogal van karakter verschillen. Hieronder een overzicht van de meest aantrekkelijke stranden van dit zonovergoten eiland.

Cupecoy Beach

Dit strand heeft als gevolg van de witte zandstenen rotsen een besloten karakter. Inhammen in de rotswand bieden privacy én bescherming tegen de felle zon. De branding kan hier erg sterk zijn, dus oppassen met zwemmen. Een prima plek ook om te genieten van fraaie zonsondergangen.

Mullet Bay Beach

Dit brede zandstrand heeft, net als het gelijknamige resort, erg te lijden gehad van diverse orkanen. Desondanks is het nog altijd een van de mooiere zandstranden van Sint Maarten. Dankzij het kalme zeewater is het ook een prima plek om te zwemmen en te snorkelen.

Maho Bay Beach

Niet bepaald het rustigste strand van Sint Maarten, maar wel heel bijzonder. Vanaf hier kunt u namelijk vliegtuigen over zee aan zien komen vliegen. Het is een spectaculair gezicht om een grote Boeing 747 laag over strand te zien scheren om vervolgens op de erachter gelegen landingsbaan van Juliana Airport te zien landen.

Little Bay Beach

Aantrekkelijk strand behorend bij het Divi Divi Little Bay Beach Hotel. Een prima plek voor watersporters. U kunt hier ook prima snorkelen. Vanaf het uiterste puntje van deze landtong hebt een fraai uitzicht op Philipsburg en Great Bay. Bij helder weer kunt u Saba en Sint Eustatius zien liggen.

Great Bay Beach

De zee bij dit langgerekte strand van Philipsburg is betrekkelijk rustig en dus prima om te zwemmen. De grote baai houdt de grootste stroming tegen. Het deel ten westen van de Captain Hodge Pier is het rustigst. Op heldere dagen kunt u hier vandaan Saba zien liggen.

Dawn Beach

Dit strand is zonder enige twijfel een van de mooiste stranden van Sint Maarten. De fraaie koraalriffen voor de kust maken dit ook tot een ideale snorkelplek. De stroming kan soms stevig zijn, dus oppassen tijdens het zwemmen! Ook geliefd bij surfers.

Baie Orientale

Badkleding is op dit grote, halvemaan-vormige strand niet verplicht. Er is hier ook een nudistenresort, genaamd Club Orient, gevestigd. Baie Orientale wordt mede daardoor ook wel gekscherend het St. Tropez van het Caribisch gebied genoemd. Groot aanbod watersporten!

Baie de Grand Case

De zee bij dit lange, smalle strand van Grand Case is betrekkelijk kalm. Aan de zuidkant van het strand kunt u ook prima snorkelen. Grand Case staat bekend om zijn uitstekende restaurants. Een prima bestemming dus voor een dagtrip: een beetje zonnebaden, een beetje zwemmen en heerlijk lunchen of dineren.

Friar’s Bay Beach

Heerlijk rustig strand waar u ook uitstekend kunt snorkelen. De zee is hier betrekkelijk kalm en ideaal om te zwemmen. Voor rustzoekers is dit een heerlijk strand. Ook bij ouders met kinderen is dit een geliefd strand. Bij helder weer kunt u hier vandaan Anguilla zien liggen.